Televizyonun Hayatımıza Etkileri Nelerdir?
İnsanların günlük yaşamda bir türlü vazgeçemediği televizyonun sağlığa tahripkar etkiler bıraktığının farkında değildirler. Birçok insan hayatı akışına bırakmış durumda ve gerçek hayatı televizyonda yansıtılan hayatmış zannediyorlar.
Televizyonun Zararları
Televizyon seyretmek düş gücünü daraltır ve aklının tek bir yerinin ilerlemesini sağlar. Beyindeki hücreler zamanla ilerleme kabiliyetine sahiptir. Bu nedenle zamanla hücreler bağlantıyı sağlamlaştırabilir ve daha nitelikli bir insan olabiliriz. Fakat saatlerce televizyonda dizi, film izlediğimizde yalnızca görsel bellek aklın biriktirme özelliği çalışır. Bunun dışında başka kısmı çalışmaz. Bu nedenle hücrelerinizin bulunduğu kısım zamanla köhneleşir ve sonucunda; Düş gücünde kifayetsizlik ve düş gücünde verimsiz kalma gibi sorunlara neden olur. Sorunları halletme kabiliyetinde azalma ve problemler karşısında yeterli çözüm yolları getirememe gibi sorunlara yol açar. Okuduğunu anlamada güçlük çekmek ya da anlayamama veya yanılgıya düşme meydana gelebilir.
Televizyon gözlerimize zarar vermez, aşırı televizyon seyretmek gözdeki noksanlığın ortaya çıkmasını sağlar. Vücudumuzun genel yapısında bir göz bozukluğu varsa televizyon sadece bunun dışa vurmasını hızlandırır. Ayrıca yapılan araştırmalar televizyon seyreden çocukların daha yalın resimler yapabildiğini, hayal gücünün yetersiz olduğunu, yalnızca televizyonda izledikleriyle yetindiğini gösterir. Televizyon seyrederken hareketsiz kalındığı için mafsal ve omurga hastalıkları görülebileceği gibi televizyon karşısında ne kadar yiyeceğini ayarlamama, yemeyi kontrol edememe, hazır gıdalar tüketme gibi sorunlar yeme düzensizleri meydana getirebilir.